Waarom naar PDQR?

Er zijn vele redenen om naar PDQR te komen,  te weten:

Schimmelnagel behandeling:

Heeft u last van (beginnende) schimmelnagels? Ik kan u hierbij helpen. Schimmelnagels worden onterecht ook wel kalknagels genoemd. Het is geen kalk maar een schimmel die zich heeft genesteld in de nagelplaat. Het is een hardnekkige aandoening die met de juiste aanpak goed te behandelen is.

Ingegroeide teennagels:

Ingroeiende teennagels kunnen ontstaan door druk en door slecht passende schoenen, het verkeerd – te kort – knippen van nagels en een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie. Afhankelijk van de oorzaak kan ik een passende oplossing bieden waardoor deze niet opnieuw ingroeit.

Likdoorn:

Een likdoorn is sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk van de schoen op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt, in een kegelvorm met de punt naar binnen. Door de kegelvorm doet de likdoorn pijn als men er op drukt. Ik kan deze likdoorn verwijderen en adviseren hoe deze te voorkomen zijn.

Voetkloven:

Voetkloven zijn barsten of scheuren in de huid van de voet. Kloven kunnen enkele millimeters tot een centimeter lang zijn. Kloven komen vaak voor in te droge en vereelte huid van de hielen (droge kloven). Maar ze zijn ook in de zachte, vochtige huid tussen de tenen (vochtige kloven) te vinden.

Eelt:

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op extra druk. Overmatig eelt aan de voeten kan leiden tot vervelende klachten. De eeltlaag kan verwijderd worden waardoor de opperhuid weer beweeglijk wordt.

Voeten zomerklaar maken:

Uw voeten verdienen een opknapbeurt na maanden verstopt te zijn in sokken en laarzen. Herkent u dit? Droge huid, dikke eelt randen, nagels met haakjes? En voor de dames, lak ik, desgewenst, na deze verfrissende behandeling uw nagels met de nieuwste kleurtjes.

Ontspannende massage:

Heeft u vermoeide of branderige voeten? Deze behandeling is helemaal gericht op pure ontspanning oftewel 15 minuten pure wellness! Met een scrub worden kleine eeltplekjes verwijderd en krijgt u een heerlijke voetmassage waarbij een creme gebruikt wordt om de huid te hydrateren.

Blaren:

Een blaar is een opeenhoping van vocht onder de opperhuid en ontstaat vaak door wrijving of te veel druk op de huid, bijvoorbeeld door schoenen die niet goed passen. Blaren kunnen ook ontstaan door huidziekten zoals eczeem of wintervoeten. Een pedicure behandelt alleen blaren die ontstaan zijn door mechanische irritatie en alleen als er een pijnklacht is. Anders wordt aangeraden de blaar dicht te laten om infectie te voorkomen.